Det närmaste du kan komma naturliga tänder är tandimplantat

På Citykliniken i Linköping är vi specialutbildade i implantatprotetik och har hjälpt många patienter med tandimplantatbehandlingar. Vi har möjligheten att ersätta allt från enstaka tänder till hela käkar. Att återfå fastsittande tänder innebär en stor skillnad när det gäller att tugga och njuta av måltider. Att återigen våga ett leende höjer också livskvalitén avsevärt.

Svartvit bild på en man och ett barn samt en kvinna på en gräsmatta

Det närmaste du kan komma naturliga tänder

På Citykliniken är vi specialutbildade i implantatprotetik och har hjälpt många patienter med tandimplantatbehandlingar. Vi har möjligheten att ersätta allt från enstaka tänder till hela käkar. Att återfå fastsittande tänder innebär en stor skillnad när det gäller att tugga och njuta av måltider. Att återigen våga ett leende höjer också livskvalitén avsevärt.

Fördelar med tandimplantat

Tecknad bild som förklarar hur ett tandimplantat ser ut

Hur fungerar tandimplantat?

En tandimplantatsbehandling sker i flera steg. Först fästs titanskruven i käkbenet. När den har läkt ordentligt tas ett avtryck på implantaten. Sedan tar en tandtekniker fram en krona eller bro som skruvas fast på titanskruven. Hur lång tid behandlingen tar är individuellt och beror på ingreppets omfattning och den biologiska läkningsprocessen.

.